1970 tot en met 1979

Overleden in de jaren 1970 tot en met 1979!

In ieder verenigingsleven moet afscheid genomen worden, een afscheid voor het leven.
Ook in onze vereniging moesten wij in de loop der jaren afscheid nemen van een aantal leden.
Middels dit "IN MEMORIAM" willen wij ons deze leden blijven herinneren.
Dat zij mogen rusten in vrede.

Bestuur en leden schutterij St.Lambertus

Overleden schutters vanaf 1960

( S ) achter naam = begraven met schutterseer!

 
Overleden in de periode 1970 tot en met 1979  
   
Frits Wilms (S)

Overleden op 21 januari 1979.

Op zondag 21 januari overleed na een langdurige ziekte in de verpleegkliniek Invia Frits Wilms. Dit was een schok voor de hele gemeenschap maar vooral voor schutterij St.Lambertus waar hij 61 jaar lid was geweest. Meer dan 40 jaar droeg hij het vaandel en ruim 20 jaar was hij penningmeester van de vereniging. Op donderdag 25 januari naam de schutterij afscheid. Met omfloerste trom en onder treurmuziek werd her stoffelijk overschot naar de kerk gebracht. Hier betrok het bestuur van de schutterij de erewacht. Frits Wilms werd daarna met schutterseer begraven op de plaatselijke begraafplaats. Frits werd 79 jaar.
Wilhelm Wilms

Overleden op 5 augustus 1978.

Op 5 augustus 1978 is op 80 jarige leeftijd overleden ons oud lid Wil Wilms.
Hij was niet alleen een verenigingsman in hart en nieren,
maar ook de laatste wethouder van de toenmalige zelfstandige gemeente Broeksittard.
Zijn uitvaart werd op donderdag 10 augustus gehouden in de parochiekerk O.L.V. Geboorte in Broeksittard.Hein Schurkens (S)

Overleden op 4-6-1978.

Tijdens het schuttersfeest op 4 juni bereikte onze schutterij de droeve tijding van het plotseling overlijden van onze adjudant Hein Schurkens. Hein was een voorbeeldig lid van onze schutterij. Hij had 2 maal de eer zich koning van St.Lambertus te mogen noemen. Op donderdag 8 juni werd Hein met schutterseer ten grave gedragen. De schutterij met afgevaardigden van zusterverenigingen en het bondsbestuur van de Bond Eendracht haalde het stoffelijk overschot van Hein Schurkens bij de ingang van het dorp af en bracht het met omfloerste trom en treurmuziek naar de kerk waar het bestuur de erewacht betrok. Op het kerkhof nam adjudant Frits Wilms namens bestuur en leden afscheid van de overledene. Hij spreidde het vaandel over de zerk waarna ieder lid van onze schutterij persoonlijk afscheid van Hein nam.


Nicolaas (Klake) Ehlen (S)

Overleden in april 1978.

Op woensdag 5 april namen we afscheid van ons lid Klake Ehlen. Onze schutterij haalde aan het Kapelletje het stoffelijk overschot van Klake af en bracht het met omfloerste trom en treurmuziek naar onze parochiekerk waar het bestuur van de schutterij de erewacht betrok.Klake was een graag gezien figuur in de schutterswereld, dat bleek uit de vele aanwezigen van onze zusterverenigingen.Het was een begrafenis met schutterseer zoals in Broeksittard gebruikelijk is. Op het kerkhof nam adjudant Frits Wilms namens het bestuur en de leden van St.Lambertus afscheid van de overledene.

Hein Wilms

Overleden op 15 februari 1978.

Op 72 jarige leeftijd overleed in het verpleeghuis Agnetenberg te Sittard, ons oud lid Hein Willems, geboren te Höhneberg (D). Maar opgegroeid te Broeksittard. Na een plechtige uitvaartdienst op 18 februari hebben wij hem te ruste gelegd op het kerkhof van Broeksittard.


Paul Verjans

Overleden op 27 april 1976.

In 1976 ontviel de schutterij het oud-lid Paul Verjans. Hij was koning van de schutterij in 1928.

foto volgt
Sjeng Wilms (S)

Overleden op 10 december 1972.

Na een kortstondige ziekte waarin een zichtbaar herstel was ingetreden overleed in de nacht van zondag 10 december de Sjeng Wilms, onze vice-voorzitter. Op donderdag 14 december werd Sjeng met schutterseer ten grave gedragen. Vele schutter van de Bond Eendracht brachten de overledene de laatste eer. Sjeng Wilms werd al op zeer jeugdige leeftijd lid van onze schutterij. Na een periode bij het toenmalige Trommel- en Fluitenkorps werd hij "wapenbroeder". Een jaar lang mocht hij zich koning noemen. Na de rang van sergeant werd Sjeng bestuurslid. In de laatste periode van zijn ruim 40jarig lidmaatschap was hij 1e luitenant.

Math Dreissen

Overleden op 28 april 1971.

Math overleed vrij plotseling op 66 jarige leeftijd.

Wil Wilms

Overleden op 11 juni 1971.

Op 11 juni 1971 overleed op 46-jarige leeftijd plotseling ons lid Wil Wilms.Na een plechtige eucharistieviering te Wehr werd hij op 15 juni ter aarde besteld.Johan Schurkens (S)

Overleden op 26 september 1971.

Johan was meer dan 40 jaar lid van schutterij St.Lambertus. Hij was 2 keer koning en meerdere jaren commandant.Op 29 september werd Johan volgens oude traditie met schutterseer ten grave gedragen. Onze voltallige schutterij met keizer, koning en generaal begeleidde de stoet vanaf de parochiegrens naar de kerk. Met omfloerste trom en vaandel betrok de schutterij ook de erewacht in de kerk, Op het kerkhof van Broeksittard nam adjudant Fr. Wilms namens St.Lambertus aan de geopende groeve afscheid van de overledene.
Jacob Wilms

Overleden op 27 mei 1970.

Op 27 mei 1970 overleed te Dremmen (D) ons oud lid Jacob Wilms, hij was lange tijd tamboer majoor van de schutterij en hij was ook vele jaren voorzitter (kapitein) van ons broederschap. In 1921 behaalde hij het koningschap. In 1959 vierde hij samen met zijn vrouw zijn gouden huwelijksfeest in Dremmen, waarbij onze schutterij acte de présence gaf.

(C) Wil Mohren 2018