1960 tot en met 1969

Overleden in de jaren 1960 tot en met 1969!

In ieder verenigingsleven moet afscheid genomen worden, een afscheid voor het leven.
Ook in onze vereniging moesten wij in de loop der jaren afscheid nemen van een aantal leden.
Middels dit "IN MEMORIAM" willen wij ons deze leden blijven herinneren.
Dat zij mogen rusten in vrede.

Bestuur en leden schutterij St.Lambertus

Overleden schutters vanaf 1960

( S ) achter naam = begraven met schutterseer!

 
Overleden in de periode 1960 tot en met 1969  
   
H.Palmen (S)

Overleden op 21 oktober 1966.

De schutterij St. Lambertus is in rouw. Een trouw lid Hendrik Palmen is uit dit leven heen gegaan. Hij heeft de schutterij tientallen jaren gediend. In 1944 toen de schutterij alles kwijt was aarzelde hij niet en heeft hij het voorzitterschap, op zich genomen, waarna hij de vereniging weer tot grote bloei bracht. Dinsdag morgen 25 oktober werd hij met schutterseer ten grave gedragen. Twee maal behaalde hij bij onze schutterij de hoogste eer, hij werd koning in 1921 en 1951.


Frits Wilms

Overleden op 14 november 1965.

Frits Wilms overleed op 65 jarige leeftijd. Hij was tientallen jaren geweerdrager van schutterij St.Lambertus.


Hendrik Wilms (S)

Overleden op 28 oktober 1965.

Op 62 jarige leeftijd hebben wij op 2 november afscheid genomen van onze voorzitter Hendrik Wilms. zijn stoffelijk overschot werd door de schutterij met omfloerst vaandel en trommen naar de kerk begeleidt. De plechtige uitvaartmis werd opgedragen door pastoor Kuijpers met assistentie van kapelaan Mevis. Daarna werd hij op het kerkkof te ruste gelegd. Nadat de vaandrig het vaandel over de kist had gezwaaid presenteerde het exercitie peloton het geweer. Waarna iedere schutter persoonlijk afscheid kon nemen van de overledene. In 1960 behaalde hij de hoogste schutterseer binnen ons broederschap hij werd koning.


Andries Wilms

Overleden in 1964.

In het ziekenhuis te Sittard overleed plotseling ons lid Andreas Wilms. We hebben hem na een plechtige uitvaartdienst op 12 mei op het kerkhof alhier begraven. Andries was in 1953 samen met zijn schoonzus mevr. Wilms-Roberts het koningspaar van de schutterij.


Herman Winthagen (S)

Overleden op 8 juni 1960.

Op 8 juni overleed in het ziekenhuis “de Goddelijke voorzienigheid” ons Lid Herman Winthagen. Op 11 juni werd hij met schutterseer van uit onze parochiekerk op het plaatselijke kerkhof begraven, waar wij allen afscheid van hem namen. Herman behaalde het koningschap van ons broederschap in 1950(C) Wil Mohren 2018